Kilpailut > Kilpailuohjeet

Seuran Kilpailuohjeet

Kilpailuvastaava tiedottaa valmentajia seuraan tulleista kilpailukutsuista ja valmentajat päättävät, mihin kilpailuihin ja sarjoihin osallistutaan. Valmentajat myös päättävät, ketkä luistelijat ilmoitetaan ja - karsinnan varalta - missä järjestyksessä kilpailijat ilmoitetaan kisoihin.

Kaikissa sarjoissa pyritään noudattamaan ns. kiertoperiaatetta huomioiden kuitenkin seuran Tahto -ryhmäläisten kilpailuetu. Jos luistelija on aikaisemmin ilmoitettu kilpailuihin, mutta karsittu järjestävän seuran toimesta, ilmoitetaan hänet seuraavaksi kilpailuihin ensimmäisten joukossa. Ohjeistuksen tarkoituksena on pyrkiä takaamaan kaikille luistelijoille riittävästi kilpailuja.

Valmentajien päätöksen jälkeen, kilpailuvastaava ilmoittaa luistelijat kilpailuun ja lähettää kilpailukutsun tiedoksi luistelijoille (-vanhemmille) ja seuran toimihenkilöille ja ilmoitetut luistelijat päivitetään seuran sivuille kohtaan Kilpailukalenteri.

Yksinluistelijoilla ja kehitysryhmäläisillä on oltava STLL:n lisenssi sekä joko STLL:n tai oma vakuutus, joka kattaa mahdolliset tapaturmat harjoituksissa, kilpailuissa ja leireillä. Kopio voimassaolevasta vakuutuksesta ja kilpailuluvasta tai -lisenssistä on toimitettava kilpailuvastaavalle kauden alussa.

Mikäli luistelija ei toimita tietoa kilpailuvastaavalle, voi seura evätä kilpailuihin osallistumisen. Kilpailuluvan lunastaneiden luistelijoiden tulee itse huolehtia siitä, että heillä on koko kauden voimassaoleva vakuutustodistus. Eli jos vakuutuskausi päättyy kesken kauden, on uusi vakuutustodistus toimitettava viipymättä kilpailuvastaavalle. Huom. kullekin kaudelle on haettava uusi tapaturmavakuutustodistus vakuutusyhtiöltä

Peruutuksesta pitää antaa kirjallinen selvitys (esim. lääkärintodistus) sekä valmentajalle että kilpailuvastaavalle.

KaTa maksaa kunkin kilpailijan osallistumismaksun järjestävälle seuralle. Tämän jälkeen KaTa veloittaa kutakin osallistunutta luistelijaansa kiinteällä summalla kilpailun arvioinnista riippuen (tähtiarviointi, ISU-arviointi, 2 pv ISU-arviointi). Mikäli luistelija peruu osallistumisensa kisoihin ilman perusteltua syytä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai haluaa jälki-ilmoittautua kisoihin, luistelija maksaa sovitun osallistumismaksun kaksinkertaisena KaTalle.

Kun järjestävältä seuralta tulee kilpailuvahvistus ja osallistujalista, lähetetään ne tiedoksi valmentajille sekä kilpailuun ilmoitetuille luistelijoille. Samalla vahvistetaan myös kilpailuun lähtevä valmentaja (jos on jo tiedossa).

Ohje luistelijoille kilpailuihin valmistautumista ja kilpailuja varten